HTML

Vakvezető Kutyák Országos Világnapja

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány vakvezető kutyákkal segíti a fogyatékossággal élő emberek életét. Az alapítvány kezdeményezésére az ország több pontján megünnepeljük a Vakvezető Kutyák Országos Világnapját. A rendezvény életre hívásával célunk az ismeretterjesztés: társadalom keveset tud arról, hogy a vakvezető kutya a leghatékonyabb közlekedési lehetőség azon látássérült emberek számára, akik aktív életet akarnak élni.

Friss topikok

Linkblog

Ez történt Budapesten

2011.05.02. 22:46 Vakvezető

Első alkalommal történt, hogy az ország négy helyszínén összehangolva a rendezvényeket ünnepeltük meg a Vakvezető Kutyák Első Országos Világnapját a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány kezdeményezésére. Április 27-én Budapesten, Miskolcon, Székesfehérváron és Debrecenben szép számban gyűltek össze kutyák, gazdáik és az érdeklődők. 

A fővárosban a Vakok Iskolájában sok kisgyerek kipróbálhatta, milyen a vakvezető kutyás közlekedés az alapítvány vezetője, Mezősi Tamás irányításával. A gyerekek kutyasimogatás közben kérdéseket tehettek fel Tamás kutyás segítőinek, Kovács Líviának és Krekács Ervinnek.

A világnap alkalmából a Látássérült Állampolgárok jogaiért Mozgalom (LÁJM) pikniket szervezett a Városligetben. Eljöttek vakvezető kutyák, gazdáik és családtagok. A bemutatkozás után Czikora Róbert, a LÁJM alapító tagja beszélt a mozgalom eddigi eredményeiről és elmondta jövőbeli terveket.

Vendégünk volt Kóti Rita, aki kamerával érkezett és sokat forgatott, mert dokumentumfilmet készít egy vakvezető kutya és gazdája hétköznapjairól. A városligeti piknik jó alkalom volt arra is, hogy a beszélgetés után elinduljunk, és megmozgassuk négylábú segítőinket.

A világnap eseményeiről többek között beszámolt a Blikk, a Metropol, a hvg.hu, a Zalai Hírlap.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vakvezetovilagnap.blog.hu/api/trackback/id/tr872873039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása