HTML

Vakvezető Kutyák Országos Világnapja

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány vakvezető kutyákkal segíti a fogyatékossággal élő emberek életét. Az alapítvány kezdeményezésére az ország több pontján megünnepeljük a Vakvezető Kutyák Országos Világnapját. A rendezvény életre hívásával célunk az ismeretterjesztés: társadalom keveset tud arról, hogy a vakvezető kutya a leghatékonyabb közlekedési lehetőség azon látássérült emberek számára, akik aktív életet akarnak élni.

Friss topikok

Linkblog

Miskolc: Joey, Labda és Dömper

2011.05.02. 21:44 Vakvezető

Demján Vera, segítő kutyák képzésével foglalkozó szakember így látta ezt a napot:

„Tudtuk, hogy a kutyák és a gyerekek különös vonzalomban élnek egymás mellett. Általában minél nagyobb termetű egy kutya, és minél kisebb egy gyerek, annál nagyobb a szerelem.
 
Miskolcon április 27-én ez a törvény újabb bizonyítékokkal gazdagodott. Mindannyiunk számára nagy örömöt szereztek az éppen csak tipegő apróságok, akik örömmel bújtak oda a segítőkutyáinkhoz. Pedig mindhárom ebünk nagytermetű – labradorok és egy golden retriever – az apróságok mégis lelkesen simogatták és szeretgették őket.
 
Joey, az óriás golden retriver vakvezető kutyánk szelíden figyelte a gyerkőcöket, hagyta, hogy meghúzgálják hosszú szőrét, és néha megbökte gazdáját, hogy szóljon, újabb érdeklődők érkeztek.
Labda, idős bemutatókutyánk a hosszú évek rutinjával lefeküdt a hűvös fűbe, és élvezettel tűrte, hogy a legkisebbek a hátára feküdjenek. Később aktivizálta magát, és a nagyobbakkal „trükközött”, pacsit adott, kúszott, és megtett mindent, hogy a gyerekek számára kutyás sikerélményt adjon.
 
Dömper, a vakvezető tanuló labrador lelkesen üdvözölt minden kétlábút, és néhány perc után már a hátán feküdt, megmutatva, mennyire élvezi a felé áradó figyelmet és szeretetet. Mi pedig nagy örömmel választoltunk a vakvezető kutyákkal és munkájukkal kapcsolatos rengeteg kérdésre.”

 

Videó és képgaléria is megtekinthető a Borsod-online tudósítása mellett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vakvezetovilagnap.blog.hu/api/trackback/id/tr392872851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása