HTML

Vakvezető Kutyák Országos Világnapja

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány vakvezető kutyákkal segíti a fogyatékossággal élő emberek életét. Az alapítvány kezdeményezésére az ország több pontján megünnepeljük a Vakvezető Kutyák Országos Világnapját. A rendezvény életre hívásával célunk az ismeretterjesztés: társadalom keveset tud arról, hogy a vakvezető kutya a leghatékonyabb közlekedési lehetőség azon látássérült emberek számára, akik aktív életet akarnak élni.

Friss topikok

Linkblog

Vakvezető kutyákkal a Margitszigeten

2011.08.19. 15:29 Vakvezető

A Margitszigeten a kisállatkert közelében lévő réten találkozunk 2011. augusztus 27-én, szombaton. 10 órától 12-ig várjuk a játékos feladatokra és kikapcsolódásra vágyó kutyabarátokat.

A program: ügyességi feladatok bekötött szemmel, vakvezető kutyákkal.

2-3 fős csapatokban látók és vakvezető kutyások együtt játszhatnak. A látók bekötött szemmel ügyeskedhetnek Frodóval és Dióval, a két vakvezető kutyával, a többiek saját vakvezető kutyáikkal. Aki már tudja, hogy csapattal érkezik, kérjük, írja meg nekünk. Alkalom lesz a kutyasimogatásra és a beszélgetésre kutya kiképzőkkel és azokkal, akik szinte egy lépést sem tesznek vakvezető kutyájuk nélkülük. A csapatverseny első három helyezettjének ajándékcsomagot adunk a Job and Career Kft. támogatásával.

Beugró nincs, a program ingyenes. 12-13.00 között piknik a szabadban.

Alapítványunk a nyár elején Örökbefogadói Programot indított azzal a céllal, hogy minél több igénylő juthasson vakvezető kutyához. A margitszigeti program Örökbefogadó Nap is egyben, melyre eddigi adományozóinkat és az érdeklődőket egyaránt várjuk, a programról bővebben: http://www.barathegyisegitokutya.hu/?item=34

Látássérült személyek részére találkozási pont:

9.15-kor indulunk közösen a Jászai Mari térről, a 4-es, 6-os villamos megállójából. Gyalog megyünk át a Margit hídon, mert a villamos még nem áll meg a sziget megállójában.

 

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

Kérdéseitekkel forduljatok hozzám:

Berta László

berta.laszlo@barathegyisegitokutya.hu

20 8 519 819

 

Szólj hozzá!

Címkék: margitsziget kutya vakvezető baráthegyi

A bejegyzés trackback címe:

https://vakvezetovilagnap.blog.hu/api/trackback/id/tr533165139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása